Jago Kinderyoga  Familieyoga en Workshop Handen en Voeten.jpg

Workshops: Familie yoga @ Handen en Voeten

Familieyoga: Yoga en massage voor ouder en kind

Een speelse, vrolijke en ontspannen middag voor ouders die van yoga houden en die dit samen met hun kind ( 5 tot 11 jaar) willen beoefenen.

Er worden binnen een thema afwisselend yoga oefeningen, yogaspelletjes en massages gedaan met de hele groep of in duo’s van ouder en kind.

(Kinder) Massagetherapeute Marianne van der Staay en kinderyogadocente Janni Meedendorp geven deze workshop samen (sinds 2010 !)een aantal keren per jaar op verschillende locaties in Noord Holland.Ze kregen de volgende reacties van ouders en kinderen, die de workshop al eerder hebben gedaan:

“ Warm”, “ Samen”, “ Ontspannen”, “ Echt contact”, “ Innig”, “ Weg van de wereld” en “ Een fijne cocon”.

Er kunnen zich maximaal 7 ouder- kindparen opgeven per workshop.

In Enkhuizen bij studio Elements geven we voor het zesde achtereenvolgende jaar in maart 2019 een workshop. Ook bij fitearth op IJburg in Amsterdam zullen we weer terugkeren, maar dan met een workshop voor ouder en tiener( vanaf 12 jaar)

In de fotoalbums staan meer foto's van deze bijzondere middagen.

Gezondheid in eigen Hand(en) en voeten    Nieuw!

Workshop van 2 uur bij Flow Plaza in Haarlem met voetreflextherapeute Jeanine Beeftink en yogadocente Janni Meedendorp


Handen en voeten brengen je in contact met anderen en de wereld om je heen. Als je ergens wilt komen, gebruik je je voeten. Je handen gebruik je de hele dag voor praktische zaken maar ook voor liefdevolle aanraking. Eén van de basisbehoeften van de mens.


Handen en voeten zijn niet alleen het contact naar buiten, maar ook naar binnen. In beide komen uiteinden van meridianen uit.


Meridianen zijn bekend uit de traditionele Chinese geneeskunst. Qi, ofwel energie, circuleert door het lichaam en volgt daarbij specifieke met elkaar verbonden banen (nadhi’s of meridianen). Je kunt ze zien als een soort waterwegen. Ze verbinden lichaamsdelen, organen, zintuigen en psyche met elkaar.


Door handen en voeten te (laten) masseren, stimuleer en verzorg je alles binnen in je lichaam en met name de energiedoorstroming van qi.


In deze workshop gaan we op verschillende manieren de energie doorstroming stimuleren/ verbeteren door o.a. meridiaanstrekkingen, reflexzone massage en ademhalingsoefeningen.Ook ga je ontdekken, dat zelfs je tenen je een verhaal kunnen vertellen over jezelf……

• Voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn eigen gezondheid, open staat voor nieuwe ervaringen en kennis wil maken met (makkelijke) oefeningen om je energiedoorstroming te verbeteren.
• Voor individuen (we zorgen voor een even aantal deelnemers als mensen zich individueel opgeven)
• Voor ouders met hun kind
• Voor vriend(inn)(en)
• Voor partners