Jago-Kinderyoga

Is yoga iets voor jou?

In de yogaruimte liggen de matjes in een cirkel. Tijdens de yogales doe je allerlei oefeningen op je eigen matje, tegelijk met de anderen of samen met een ander. Je oefent daarbij ook een goede in- en uitademing. Je wordt er leniger, sterker en rustiger van!

Er zijn drukke, vrolijke momenten in de les vol beweging, maar ook rustige momenten van ontspanning en stilte. Deze momenten helpen je om je bijvoorbeeld beter te concentreren op school.

We zingen in de les ook liedjes, doen allerlei spelletjes, tekenen, schilderen en knutselen. Meestal maken we een soort reis met elkaar. We gaan naar het strand, naar de zee of naar het bos en ontdekken welke dieren daar wonen. Er wordt altijd een verhaal verteld, terwijl jij op je matje ligt en er in stilte naar luistert. Tot slot maken we aan het einde van de les iets, wat past bij de les en wat je vaak mee naar huis kunt nemen.

Je hoeft niets te kunnen, om aan yoga te doen! Je hoeft niet beter te zijn of te worden dan een ander. Yoga is niet alleen goed voor je, het is ook heel leuk om te doen!

Kom eens langs voor een proefles en probeer het een keer.

 

Dit vertellen kinderen zelf over yoga: